Wednesday, October 26, 2011

Redline Workshop turné premiär!Efter succéer med platinasäljande och prisvinnande musikproduktioner till såväl akter som Mando Diao som till större delen av den svenska hiphop-eliten åker producentgruppen The Salazar Brothers på en landsomfattande inspirationsturné.

The Salazar Brothers har under de senaste två decennierna producerat musik som genererat Grammisar, P3 Guld-priser och kritikernas ros. Bröderna var tidigare del i banbrytande The Latin Kings som slog igenom i början av 90-talet och var med och lade grunden till det som är svensk hiphop idag. Producentgruppen har idag mer än två decenniers erfarenhet av musikskapande och har under dessa år visat prov på sin höga produktionsmässiga kvalité och kännedom inom musikbranschen. Nu vill de, på eget initiativ, dela med sig av sina kunskaper till ungdomar med musikintresse landet runt.

Från och med hösten 2011 besöker The Salazar Brothers fritidsgårdar, skolors aulor och föreningslokaler runtom i landet och träffar ungdomar vid varje turnéstopp. Producentgruppen kommer demonstrera hur man på bästa sätt bygger en låt från grunden och diskutera musikbranschens karaktär, marknadsföring, imagemaking och hur man som musiker slår sig fram inom musikarenan i en tid då branschen förändrats. Med på turnén finns även P3 Guld-vinnande artisten Stor som coachar ungdomarna i textförfattande och scenframträdande.

Hiphop-kulturen har ändå från början uppmanat till deltagande och vägen från fan till utövare har aldrig varit lång. Inom hiphopen finns en stark gör-det-själv-vana och en progressiv och teknikliberal kultur. Dessa egenskaper i kombination har gett hiphopen kunskaper som i dagens läge ses som hårdvaluta. På senare år har skivbolagen vänt blicken mot aktörer som The Salazar Brothers för att se hur dessa gör sin musik uppmärksammad i dagens brus av enormt musikutbud.

Syftet med turnén är främst att inspirera ungdomar runtom i landet till att skapa då skapandet innebär en positiv fokus under tonåren, samt plantera tankefröet att människor från alla samhällsgrupper kan uppnå sina mål i livet om bara vilja och kunskap finns. Syftet är även att tidigt förse nästa generations möjliga stora svenska musikskapare och artister med bästa redskap och tankemönster.
Turnén har premiär Tisdag 2:a November!

Tisdag 1:a November-Malmö, Rosengård
Onsdag 2:a November-Malmö, Moriska Paviljongen
Torsdag 3:e November-Hässleholm, Markan
Fredag 4:e November-Uppsala, Stenhagen
Fredag 4:e November-Uppsala, Storvreta
Lördag 5:e November-Stockholm
Tisdag 22:a November-Växjö, Musikhuset
Onsdag 23:e November-Trollhättan
Torsdag 24:e November-Vänersborg
Fredag 25:e November-Stockholm
Lördag 26:e November-Östersund
KONTAKT/INFO/BOKNING/PRESS : oskar@luger.se


Försmak från TV4 Nyhetsmorgon:

Stor,%20Masse%20och%20Salla%20l%C3%A4r%20ut%20hiphop

2 comments:

 1. kan man få mer info tex hur mycket det kostar eller om det e gratis
  eller exakt vart det ligger för dom som inte bor på det områdena ni ska till?

  ReplyDelete
 2. Tror att din ungdomsgård/skola/kommun är de som ska boka in det.
  Sen står det klart och tydligt:
  KONTAKT/INFO/BOKNING/PRESS : oskar@luger.se

  ReplyDelete