Saturday, October 29, 2011

Sagor från Redline: LillaCrazy Fyller år till Halloween(Dia de los muertos)!

För exakt 9 år sedan fick Salla ett samtal från postkontoret, postmästaren meddelade att det fanns ett stort paket adresserat till honom i postcentralen...Salla blev väldigt nyfiken och åkte genast iväg för att hämta paketet....
Förutom den stora lådan fanns ett brev där det stod : "Från vildingarnas land, LillaCrazy" Salla hörde att något lät inne i lådan och till hans stora förvåning låg LillaCrazy där och snarkade!LillaCrazy är alltså född till Halloween eller som hon kallar det "El dia de los muertos"...I år hade hon kalas och tog emot sina gäster i sina finaste vampyrkläder...LillaCrazy gillar att pyssla...Mest av allt älskar hon att göra gulliga pumpadockor!

Wednesday, October 26, 2011

Redline Workshop turné premiär!Efter succéer med platinasäljande och prisvinnande musikproduktioner till såväl akter som Mando Diao som till större delen av den svenska hiphop-eliten åker producentgruppen The Salazar Brothers på en landsomfattande inspirationsturné.

The Salazar Brothers har under de senaste två decennierna producerat musik som genererat Grammisar, P3 Guld-priser och kritikernas ros. Bröderna var tidigare del i banbrytande The Latin Kings som slog igenom i början av 90-talet och var med och lade grunden till det som är svensk hiphop idag. Producentgruppen har idag mer än två decenniers erfarenhet av musikskapande och har under dessa år visat prov på sin höga produktionsmässiga kvalité och kännedom inom musikbranschen. Nu vill de, på eget initiativ, dela med sig av sina kunskaper till ungdomar med musikintresse landet runt.

Från och med hösten 2011 besöker The Salazar Brothers fritidsgårdar, skolors aulor och föreningslokaler runtom i landet och träffar ungdomar vid varje turnéstopp. Producentgruppen kommer demonstrera hur man på bästa sätt bygger en låt från grunden och diskutera musikbranschens karaktär, marknadsföring, imagemaking och hur man som musiker slår sig fram inom musikarenan i en tid då branschen förändrats. Med på turnén finns även P3 Guld-vinnande artisten Stor som coachar ungdomarna i textförfattande och scenframträdande.

Hiphop-kulturen har ändå från början uppmanat till deltagande och vägen från fan till utövare har aldrig varit lång. Inom hiphopen finns en stark gör-det-själv-vana och en progressiv och teknikliberal kultur. Dessa egenskaper i kombination har gett hiphopen kunskaper som i dagens läge ses som hårdvaluta. På senare år har skivbolagen vänt blicken mot aktörer som The Salazar Brothers för att se hur dessa gör sin musik uppmärksammad i dagens brus av enormt musikutbud.

Syftet med turnén är främst att inspirera ungdomar runtom i landet till att skapa då skapandet innebär en positiv fokus under tonåren, samt plantera tankefröet att människor från alla samhällsgrupper kan uppnå sina mål i livet om bara vilja och kunskap finns. Syftet är även att tidigt förse nästa generations möjliga stora svenska musikskapare och artister med bästa redskap och tankemönster.
Turnén har premiär Tisdag 2:a November!

Tisdag 1:a November-Malmö, Rosengård
Onsdag 2:a November-Malmö, Moriska Paviljongen
Torsdag 3:e November-Hässleholm, Markan
Fredag 4:e November-Uppsala, Stenhagen
Fredag 4:e November-Uppsala, Storvreta
Lördag 5:e November-Stockholm
Tisdag 22:a November-Växjö, Musikhuset
Onsdag 23:e November-Trollhättan
Torsdag 24:e November-Vänersborg
Fredag 25:e November-Stockholm
Lördag 26:e November-Östersund
KONTAKT/INFO/BOKNING/PRESS : oskar@luger.se


Försmak från TV4 Nyhetsmorgon:

Stor,%20Masse%20och%20Salla%20l%C3%A4r%20ut%20hiphop

Mohammed ali släpper ny video!

Att 2011 har varit ett fantastiskt år för svensk hiphop är de flesta nu överens om. Mohammed Alis debutalbum "Vi" är inte bara årets mest kritikerrosade svenska hiphopalbum utan även ett av de mest hyllade albumen alla kategorier.
Idag släpps videon till den tredje singeln från albumet - "Sista Resan" - ett av de mest personliga och omtyckta spåren på plattan.
"Sista Resan" gästas av sångerskan Kristin Amparo och videon är regisserad av Duncan Mukada från Concrete Steppa Pictures.

Men Mohammed Ali har mer att bjuda fansen på innan årets slut. Inom kort släpper gruppen EPn "Vi & Resten", som liksom albumet ges ut på Bad Taste Records.
"Vi & Resten" gästas av bl.a Ison & Fille, Stor och Allyawan och innehåller såväl nya, osläppta låtar som remixer.